Barcelona. Een stad van wereldformaat.Barcelona

Bezienswaardigheden


Ben je nog nooit in Barcelona geweest, dan is het tijd om daar verandering in te brengen. Je leven is namelijk niet compleet zonder een bezoek aan deze stad in Catalonië, pal aande Middellandse Zee! Over het aantal bezienswaardigheden kan niemand klagen, want er is veel te doen en te bewonderen. Het absolute hoogtepunt is voor veel mensen de Sagrada Familia. Nog altijd wordt er aan deze kerk gebouwd, maar het gebouw is er niet minder indrukwekkend om. Ook de Ramblas - La Rambla - is een veel bezochte plek in Barcelona. Deze gezellige, levendige boulevard is een lust voor het oog. Lekker slenteren en mensen kijken! 

Gaudi


Denk je aan Barcelona, dan denk je aan Anton Gaudi. De Spaanse architect heeft vele honderden gebouwen ontworpen en die invloeden zie je overal in de stad terug. Ook in het Gaudi Museum, ook een van de trekpleisters. Als je daar bent geweest en je gelaafd hebt aan de bijzondere architectuur en de minstens zo fraaie tuin, breng dan gelijk een bezoekje aan Parc Güell, een mooi groen stadspark met veel charme.

Prima uitvalsbasis


Natuurlijk is een citytrip ideaal om Barcelona te bezoeken, maar een standvakantie is ook een prima optie. In de zomer komen veel mensen naar omliggende plaatsen, om te genieten van het strandleven en uiteraard van de heerlijke Spaanse keuken. Paella, patatas bravas, tapas, tortilla... Keuze genoeg! Zit je een stukje van Barcelona vandaan op een camping of in een hotel, dan ben je in een mum van tijd in de stad. Zo combineer je een stadsbezoek met de nodige relaxtijd.