DuitslandDuitsland

Duitsland als vakantieland

Nederlanders gaan graag op vakantie naar Duitsland. Het is niet ver van Nederland en het is een prachtig land met een grote keuze aan kunst en cultuur. Er zijn veel bezienswaardigheden te zien, wat je lopend, fietsend, met auto of boot, kan bekijken. Met zijn charmante dorpjes, steden en de traditionele festivals blijft Duitsland een populaire vakantieland, voor jong en oud.

Duitsland is voor jong en oud

De meeste Nederlanders hebben tegenwoordig een positief beeld van de Duitsers. Ze worden gezien als sociaal, vriendelijk en harde werkers. Vroeger gingen veel ouderen op vakantie naar Duitsland, maar tegenwoordig zijn het ook veel jongeren die op vakantie of een stedentrip naar Duitsland gaan maken. Veel steden zoals Berlijn en Düsseldorf zijn enorm populair, vooral omdat je er leuk kunt winkelen, heerlijk kunt eten en drinken ( Duitse specialiteiten) en er gezellige uitgaansgelegenheden zijn.

Laat je verassen langs de Rijn 

Tussen Düsseldorf en Rüdesheim ligt de Romantische Rijn. Langs de Romantische Rijn is er zoveel te beleven, wat je niet in één dag kunt zien. Er zijn veel hotels om in te overnachten of je kunt verblijven in een van de vele cruiseboten langs de haven van de Rijn om je de mooiste plaatsen te laten zien. De vele kastelen, kerken en talrijke wijngaarden hebben allemaal een eigen verhaal met een boeiende geschiedenis. Rondtrekken per boot of met de fiets erop uit, dit sprookjesachtig gebied met zijn vele sagen en legenden is het bezoeken zeker waard.

Alpen

In het zuiden van Beieren wordt de omgeving omringd door steile bergen, de Alpen. Ze staan bekend om hun enorme rijkdom aan landelijke tradities. De dorpjes zijn pittoresk en de steden levendig. Voor iedere natuurliefhebber of mensen die van spa baden houden zijn de Alpen een prachtige plaats om vakantie te vieren. In de winter is het een geliefde wintersport plaats.