Wintersport in Frankrijk.Frankrijk

 

Niet voor niets is Frankrijk vakantieland nummer één! Wil je niet te ver van huis zijn en toch heel bijzondere dingen zien en beleven, dan is dit ook jouw vakantieland. Je kunt kiezen voor een stedentrip, zoals naar het veelzijdige Parijs. Ook steden als Montpellier, Lille en Marseille zijn de moeite waard. Flaneer over de boulevards - vergeet dan vooral ook steden als Nice en Cannes niet - geniet van de interessante musea die deze steden te bieden hebben en zijg tenslotte neer op een terrasje om je tegoed te doen aan het heerlijke Franse eten.

Zonvakantie

Natuurlijk kun je ook kiezen voor een zonvakantie, want als het ergens mooi weer is, dan is het in Frankrijk, zeker in het zuiden. Je kunt kiezen voor het gebied rond Bordeaux, maar ook de Dordogne en Bretagne zijn ideaal voor een strandvakantie. Ga lekker kamperen in een caravan of tent, of neem een gezellig hotelletje aan het strand. Fout kiezen kan niet want alle plekken in Frankrijk zijn even bijzonder! Het is maar net waar je van houdt: van de levendigheid van een badplaats of van de rust en ruimte in een van de kleinere plaatsjes. Waar je ook zit, er is overal wel gelegenheid om even een croissant, baguette of pain te kopen om lekkerop te peuzelen.

Kastelen

Wie van kastelen houdt, moet zeker naar Frankrijk gaan. Het land telt maar liefst ruim 500 kastelen, die vaak nog in prima staat zijn. Neem het Loire gebied. Hie zijn veel kastelen te vinden, zoals het bekende kasteel Chambord en het kasteel van Chinon. Zeker een bezoekje waard! En ben je in Versailles, dan kun je niet om het bijzondere chateaux aldaar heen, met al haar pracht en praal.