LondonLondon

Londen is de hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk en ook een van de populairste bestemmingen als citytrip. Niet verwonderlijk ook: de stad ademt een leuke sfeer uit en biedt cultuur en een historische traditie. Denk maar aan de vele typisch Engelse elementen die overal ter wereld zouden worden herkend: de dubbeldekbussen, de rode telefooncellen, de London cabs en ga zo maar door. Maar wat valt er dan nog allemaal te doen in Londen? 

The Big Ben en het Palace of Westminster

The Palace of Westminster is in feite het parlementshuis dat te vinden valt aan de oever van de Theems die recht door Londen stroomt. Met delen die reeds 1000 jaar oud zijn en een indrukwekkende 1 100 kamers is het Palace of Westminster een gebouw om u tegen te zeggen. Ook de beroemdste klokkentoren ter wereld huist hier: the Big Ben. Als je overigens eventjes een paar meter verder doorstapt kom je bij Westminster Abbey uit en Downing Street: de woning van de heersende premier.

Buckingham Palace

Een echte must see. De verblijfplaats van de Royals in hartje Londen is een attractie op zich met elke dag de wissel van de wacht dat voor toeristen zeker en vast een belevenis is. Naast het paleis kan je hier ook een heuse kunstgalerij terugvinden en de befaamde wachters wereldberoemd geworden door het verbod om te interacteren met het publiek. 

National Gallery

Misschien wel het indrukwekkendste museum ter wereld en alvast een van de belangrijkste. Met een totale collectie van rond de 2000 werken is dit museum van een niet te onderschatten belang. 

Winkelstad

In Londen ga je toch ook gewoon winkelen? Zo is Oxford Street een van de bekendste winkelstraten ter wereld met meer dan 500 winkels. Of misschien is Harrods wel iets voor je? Dit wereldberoemde winkelcentrum heeft al de stijl en de elegantie die je van Londen verwachten kan.