Kom naar New York, de stad die nooit slaapt.New York

 

New York is de grootste stad van de Verenigde Staten. En zoals het een grote stad betaamt, is het een stad met echte allure. Niet in de laatste plaats omdat er veel bezienswaardigheden zijn en omdat je in New York gezien wordt. Er is altijd wel iets te doen. Vandaar ook het credo 'the city that never sleeps'!

Stedentrip


New York is ideaal voor liefhebbers van een stedentrip. Natuurlijk mag je tijdens het bezoeken van de stad niet het Vrijheidsbeeld missen. Dit icoon is al vele jaren lang een echte eyecatcher. Een andere highlight is het Empire State Building, met haar 102 verdiepingen. Net niet het hoogste gebouw van de wereld, maar wel heel indrukwekkend! Een beladen plek is Ground Zero, vlakbij Wall Street. Allebei plekken waar je voor je gevoel even geweest moet zijn. Wil je je even helemaal onderdeel voelen van de drukke metropool die New York is, ga dan naar Times Square. Schreeuwerige neon verlichting en metershoge billboards zijn op dit wereldberoemde plein te vinden. Ook worden op deze locatie vaak concerten gegeven.

Groene hart


Zoek je wat meer rust na je bezoekjes aan de grote bezienswaardigheden, dan kun je naar Central Park gaan. Ook wel het groene hart van de stad genoemd. Het ligt op het eiland Manhattan, vanwaar je ook een prachtig uitzicht hebt op het Vrijheidsbeeld. Manhattan biedt ook een spectaculair zicht op de welbekende skyline van New York. Stuk voor stuk redenen om deze bruisende stad op nog geen acht uur vliegen van Nederland eens te vereren met een bezoekje!