OostenrijkOostenrijk

Oostenrijk als vakantieland
 
Oostenrijk is een prachtig land om op vakantie te gaan. Het is een zeer compleet vakantieland. Tijdens de zomermaanden kan je genieten van de prachtige groene natuur en in de winter van de sneeuw. Tijdens de wintermaanden wordt Oostenrijk veel bezocht door ski liefhebbers.  

Bezigheden

Je kunt Oostenrijk een bezoek brengen als je van wandelen houdt. Tijdens de wintermaanden is er geen beter land om te skiën en daarbij te genieten van de natuur. Wanneer je echter meer van de warmte houdt, kan je ook naar het zuidelijk deel trekken van het land. Je kunt in Karintie in een van de warme meren springen, waar je ook fijn een of meerdere watersporten kunt beoefenen. Wanneer je naar Oostenrijk echt voor je ontspanning gaat, kun je in een van de kuuroorden verblijven. 

Winkelen kun je goed in de hoofdstraten van Wenen. Er zijn veel grote en kleine winkelstraten. Wenen is een prachtige oude stad met veel bezienswaardigheden. Er zijn vele musea maar ook theaters en concertzalen. Deze zalen zijn wereldberoemd. 

Je kunt er ook heerlijk paardrijden door de bossen, bergbeklimmen, fietsen en zwemmen. Er is in Oostenrijk voor iedereen wel wat te doen.

Indien je uit eten wilt gaan zijn er mogelijkheden genoeg. Je kunt in Oostenrijk heerlijk eten en drinken. De beste wijnen komen uit Oostenrijk. Bekend zijn bijvoorbeeld de Merlot, Riesling en Cabernet. Indien je echter een echte wijnkenner bent, kun je ook wijn drinken die van een speciale druivensoort is gemaakt. Je moet bij het eten zeker een keer de Wiener Schnitzel eten of de Tafelspitz. Wanneer ja dat op eet, dan zal je zeker genoeg en lekker gegeten hebben.