Bezoek het prachtige RomeRome


Rome, een van de meest populaire stedentrips. Een stad met oneindig veel hoogtepunten en bezienswaardigheden, maar ook heerlijk Italiaans eten en veel musea met onder andere meesterwerken van Michelangelo en Bernini.

Wat is er te doen in Rome?

We kennen allemaal het Colosseum, Vaticaanstad, Sint Pieter, Trevi Fontein, het Vaticaanmuseum en Sixtijnse kapel, maar er zijn ook minder bekende bezienswaardigheden die het evengoed waard zijn om aandacht te krijgen. In de zomer zou je bijvoorbeeld kunnen afkoelen op het strand van Ostia. Dit is vlak bij het ruïnedorp Ostica Antica waar opgravingen gedaan worden, wat ook leuk is om gezien te hebben. En bij villa Guilia en villa Borghese kun je genieten van de tuinen, als je van natuur in de stad houdt.
Je kunt je uiteraard ook laten gidsen. Dan kun je denken aan bijvoorbeeld een stadswandeling of zelfs een nachtwandeling. Drie keer per dag vertrekt er een gratis Engelstalige gids vanaf de Spaanse trappen, die je in twee uur zal rondleiden langs de belangrijkste hoogtepunten. Na zonsondergang komen de middeleeuwse straten weer tot leven. De gids brengt je op de hoogte van de historische en mythische verhalen van de bijzondere stad.

Wil je je anders verplaatsen dan te voet?

Geen probleem! In Rome zijn er genoeg mogelijkheden om van A naar B te komen. Heb je geen zin om te lopen, dan kun je natuurlijk altijd het openbaar vervoer nemen. Wanneer je een speciale Roma pas hiervoor aanschaft, is het reizen met openbaar vervoer zelfs gratis. Ook is er in Rome de mogelijkheid een boot tocht te maken, dan zie je Rome vanuit een ander perspectief. Je kunt er tenslotte ook voor kiezen om je reis voort te zetten per segway of per fiets. Zo kun je nog beter de sfeer proeven in de kleinere straatjes.