TsjechieTsjechie

Tsjechië: het bezoeken waard

Het in centraal Europa gelegen Tsjechië is een land dat zich in sneltempo ontwikkelde tot een toeristische trekpleister na de val van de muur. De prachtige natuur, de vele pittoreske dorpjes en de niet te versmaden historiek van het land zijn ook enkele sterke troeven. Maar wat valt er dan allemaal te ontdekken in Tsjechië? Waarom kiezen voor Tsjechië als vakantieland? 

Praag

De hoofdstad van Tsjechië verdient zeker en vast meer dan slechts een korte passage. Zonder enige twijfel een van de mooiste steden van Europa die honderden bezienswaardigheden in zich herbergt. De Praagse burcht, de St Vituskathedraal, het koninklijk paleis en zo kunnen we nog even verder gaan. Even de vele musea en historische gebouwen beu gezien? Dan bieden de restaurants en terrasjes een goede verpozing, bij voorkeur bij de waterwerken van de stad. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het bruisende nachtleven van deze Europese klepper van formaat.

Kastelen en brouwerijen

Fan van kastelen? Dan is Tsjechië zonder enige twijfel het land voor jou. Geen Europees land dat meer en beter bewaarde kastelen bevat dan dit. Even een paar uur rondrijden en je hebt er tientallen gevonden. Naast kastelen is Tsjechië ook een land van brouwerijen. De befaamde pils is ontstaan in het land en het plaatselijke Samson bier is een aanrader. De diverse brouwerijen doorheen het land vallen te bezoeken en dit kan enkel aangeraden worden. 

De prachtige natuur

Tsjechië is een land met een quasi onverslaanbare natuur. Zo kan je bij de grens met Polen het reuzengebergte terugvinden dat de ideale trekpleister is voor wandelliefhebbers. Liever een natuurpark? Zo zijn er ook tientallen terug te vinden in het land met kloven, ravijnen, meren, rivieren en alles wat je je zou voorstellen bij natuurpracht. Waar wacht je dus nog op?