auto huur

Auto huren in de vakantieAls je op vakantie gaat dan wil je ter plaatse graag zoveel mogelijk zien. Je kunt er voor kiezen om mee te gaan met verschillende georganiseerde dagexcursies of je huurt een auto en gaat zelf op pad. Een huurauto geeft je het ultieme gevoel van vrijheid en je kunt gaan en staan waar en wanneer je dat wilt.


Internationale autoverhuurbedrijven

In de meeste steden, badplaatsen en overige vakantieresorts zijn de grote internationale autoverhuurbedrijven vertegenwoordigt. Je kunt online voor vertrek alles regelen, zodat je bij aankomst op de luchthaven alleen maar met je reserveringsbevestiging naar de betreffende balie hoeft te wandelen. De autosleutel ligt al op je te wachten en na het ondertekenen van de verhuurcontracten kun je snel op weg naar je hotel of accommodatie.


Online vooraf een huurauto regelen is doorgaans goedkoper dan eenmaal ter plaatse, bovendien ben je er zeker van dat er op de gewenste data een auto beschikbaar is. Door de verschillende autoverhuurbedrijven en de tarieven met elkaar te vergelijken kun je aardige deals sluiten en je bestemming optimaal verkennen.


Kies een passende verzekering

Je moet er niet aan denken dat het je overkomt, maar ook tijdens je vakantie in een huurauto zit een ongeluk vaak in een klein hoekje. Let bij het reserveren goed op hoe de autoverzekering precies geregeld is en maak gebruik van een dekkende casco verzekering. Dit kost je misschien tijdens de reservering een paar Euro extra, maar als je onverhoopt van de verzekering gebruik moet maken dan ben je blij dat je voor een complete verzekering hebt gekozen. De meeste autoverhuurbedrijven hanteren overigens wel een eigen risico dat in sommige gevallen afgekocht kan worden.


Extra bestuurder toevoegen aan het huurcontract

Ga je met meerdere personen op vakantie en wordt de huurauto door meerdere bestuurders gebruikt dan is het verstandig om dit aan te geven. Je bent dan verzekerd en dat is wel zo'n veilig gevoel. De medebestuurder(s) zullen in sommige gevallen het huurcontract ook moeten ondertekenen. Veel veilige vakantie kilometers gewenst!

zomervakanties

Zonvakanties

Bekijken

Top Aanbieders

1
Sunweb reizen
2
Sunparks
3
Tui
4
Ebookers
5
Expedia
6
Hotelspecials.nl

Top Vliegtickets

1
Cheap Tickets
2
Budget Air
3
WTC
4
Tix
5
Vliegtickets