Verre Reizen tips


Enkele tips bij Verre Reizen
Wanneer je een Verre Reis plant, zijn er een aantal zaken waar je van te voren rekening mee moet houden. Natuurlijk is dit afhankelijk van de bestemming. Daarnaast kan het in de Verre bestemming ook anders zijn dan je gewend bent.

Voorbereiding voor Verre Reizen
Voor veel landen geldt dat je een visum of, zoals bijvoorbeeld USA, waar je een ESTA verklaring moet hebben. Informatie de in-reisformaliteiten bij Verre Reizen, is goed te vinden op het internet. Vaak kun je gebruik maken van gespecialiseerde bureaus. Je moet dit wel tijdig doen en er rekening mee houden dat je voor een aantal dagen je paspoort moet afstaan. 

Inenten en gezondheid
Het is ook belangrijk bij een Verre Reis om te achterhalen of er speciale inentingen nodig zijn. Het kan zijn dat je malariatabletten mee moet nemen. Ook dit kun je eenvoudig vinden op het internet of de plaatselijke GGD. 

Geldzaken
Verdiep je in de valuta en de mogelijkheden om geld of cheques te wisselen. Een creditcard is niet altijd over te gebruiken! 

Taal en cultuur
Het kan ook geen kwaad om je te verdiepen in de verschillen in cultuur en de lokale eigenaardigheden. In sommige gevallen is het handig om adressen, bezienswaardigheden en dergelijke in de taal van het land bij je te hebben, niet iedereen verstaat je.

Klimaat
Wat voor klimaat en weer kan je verwachten in het land? Probeer van te voren te achterhalen of je speciale kleding moet meenemen. Onderschat de kracht van de zon niet, denk aan zonbescherming.

En wees, voor zover mogelijk, voorbereid op verassingen.
zomervakanties

Zonvakanties

Bekijken

Top Aanbieders

1
Sunweb reizen
2
Sunparks
3
Tui
4
Ebookers
5
Expedia
6
Hotelspecials.nl

Top Vliegtickets

1
Cheap Tickets
2
Budget Air
3
WTC
4
Tix
5
Vliegtickets